Actueel nieuws huurrecht

Wijziging grens sociale huurwoningen


Gezinnen met lager middeninkomen mogen sociale woning huren.
Lees verder >>  

Verhuurder failliet. En nu?


Als huurder van woonruimte heb je recht op huurbescherming. Maar geldt die bescherming ook als de verhuurder failliet wordt verklaard?
Lees verder >>  

Rente over waarborgsom


Is de verhuurder verplicht om rente te vergoeden over de waarborgsom? De rente kan over een lange huurperiode aardig oplopen.
Lees verder >>  

Onderhuur: wie betaalt de waarborgsom terug?


Moet je als verhuurder een waarborgsom die de onderhuurder aan de huurder heeft betaald, terugbetalen als de onderhuurder hoofdhuurder wordt?
Lees verder >>  

Verzoek uitsplitsing huur aan banden gelegd


De kantonrechter van de rechtbank Amsterdam heeft op 27 februari 2014 een opmerkelijke uitspraak gedaan over de toepassing van artikel 7:258 BW. Het gaat in deze zaak om een huurder die een verzoek tot splitsing van de overeengekomen all-in huurprijs had ingediend bij de Huurcommissie.
Lees verder >>  

Bemiddelingsbureaus mogen niet van twee walletjes eten


Iedereen die op zoek is (geweest) naar een huurwoning weet hoe het is om met bemiddelingsbureaus samen te werken. Je reageert via het bureau op een advertentie voor een huurwoning. Als je een huurcontract tekent ben je vervolgens een maand huur en vaak ook hoge contractkosten armer.
Lees verder >>  

Hennepknipperij (vervolg)


In een recente uitspraak oordeelt het Hof Den Bosch (LJN: BZ3510) dat het opzetten en exploiteren van een hennepknipperij leidt tot de ontbinding van de huurovereenkomst.

Lees verder >>  

Hennepknipperij


Om allerlei redenen kan een rechter meewerken aan de beëindiging van een huurovereenkomst als de huurder een hennepkwekerij in het gehuurde exploiteert. Toch zijn er gevallen waarin de huurder die een hennepkwekerij exploitoiteert de dans ontspringt. Dat blijkt uit de uitspraak van de kantonrechter te Den Bosch van 21 februari 2013 (LJN: BZ2665).
Lees verder >>  

Nieuwe huurovereenkomst na ontbinding


Na een succesvolle ontbindingsprocedure kan de verhuurder (eventueel met de hulp van een deurwaarder) bewerkstelligen dat de huurder zijn huurwoning verlaat. Het komt echter regelmatig voor dat de verhuurder niets onderneemt en gedoogt dat de huurder blijft zitten waar hij zit. De vraag is of de huurder hier rechten aan kan ontlenen.
Lees verder >>  

Buren en overlast


Waar het betrekkelijk eenvoudig is om de rechter ervan te overtuigen dat je overlast ervaart van je buren, daar is het lastiger om aan te tonen dat er sprake is van onrechtmatige (niet toelaatbare) overlast. Daarvoor moet er meer aan de hand zijn dan het ondervinden van enige hinder van je buren.
Lees verder >>  


Meer nieuws? Klik HIER

STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

Hulp bij huren

STEL UW VRAAG:


TELEFONISCH

Vul uw naam en telefoonnummer in.
U wordt op werkdagen binnen 24 uur
teruggebeld door een advocaat.
ONLINE

Stel uw vraag via het formulier.


> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Linkpartners