Schaarse huurwoningen duurder

Schaarse huurwoningen duurder

 

De overheid staat binnenkort toe dat de huurprijzen van schaarse sociale huurwoningen duurder worden ten opzichte van niet schaarse sociale huurwoningen. Dat staat in een ontwerpbesluit van de regering.

 

Ontwerpbesluit


Sociale huurwoningen worden nu nog gelijk beoordeeld aan de hand van het woningwaarderingsstelsel. Het maakt voor de maximale huurprijs niet uit of een woning is gelegen in een dorp in de polder of hartje Amsterdam. De overheid gaat op termijn expliciet onderscheid maken tussen dichtbevolkte en dunbevolkte gebieden in Nederland. Met andere woorden: hoe gewilder de woning, hoe hoger de huurprijs.

De huurprijs kan met ongeveer € 100,00 worden verhoogd als de huurwoning in een dichtbevolkt gebied staat. Dichtbevolkte gebieden zijn (delen van) Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Brabant. De nieuwe woningwaardering gaat in bij nieuwe huurovereenkomsten. De overheid hoopt met deze maatregel een betere relatie tussen prijs en kwaliteit mogelijk te maken.

 

Vragen


Heeft u vragen, neem gerust contact op met mr. Menachem de Jonge, advocaat huurrecht, tel. 030 – 231 35 23 en advies@hulpbijhuren.nl.


vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


TELEFONISCH

Vul uw naam en telefoonnummer in.
U wordt op werkdagen binnen 24 uur
teruggebeld door een advocaat.
ONLINE

Stel uw vraag via het formulier.


> Reacties cliënten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Linkpartners